torsdag 9 juli 2015

Jag är en hemsk människa!

Just nu är jag är en hemsk människa! På riktigt!
När man är konstant hungrig går det inte att räkna med att man ska orka. Jag går omkring och är irriterad hela tiden och magen kurrar som tusan.
Ändringarna på näringsdroppet innebar att det nya droppet innehöll mindre fett och det genererade i denna hunger som jag går och bär på. Troligtvis kommer kroppen att acklimatisera sig men vägen dit är inte enkel.

Jag har haft mamma här i några dagar. Hon har bland annat hjälpt mig att handla men bara att hon finns i min närhet är skönt. Hon tycker om att få slippa laga mat och jag tycker det är roligt att få bjuda och fixa till henne. I måndags bakade jag både bröd och bullar som hon fick smaka av, hon gav mig massor med beröm :)

Tack för alla tips och trix som jag fick angående Sture. De flesta leksaker som ni tipsade mig om har jag redan. Laserpekaren var en riktig höjdare när den var ny men nu tittar han bara på strålen och tittar sedan på mig och vänder därefter på klacken och går. Så rolig är den nu!

Den lilla godingen
Jag har även grejer som hänger på dörrar och dörrhandtag som ska locka och inspirera till lek, men det är lika roligt som en tv-bänk. Han vill helst bli jagad och att jag ska använda fjädervippan i soffan. Dra den fram och tillbaka som han får jaga och avsluta på hans klöspelare högst upp och där låtsas vi att han äntligen fångar fågeln. Då ska jag släppa greppet och han ska hoppa ner och stolt visa upp sitt byte. Men även den leken börjar bli tråkig....

Det här med fostran fick jag ett bra tips från Dominique, det har funkat! Stort TACK!

Vädret är inte så roligt för er som har semester men för mig är det guld. Tack snälla för att det inte är 30 grader varmt! I söndags när jag skulle hängt med och lämna av Leo till Sportscamp fick Carina, som körde, vända uppe vid Kneipen. Då började jag må dåligt så det var bara att skjutsa hem mig. Jag kunde inte kliva utanför dörren på hela söndagen. Ringde LAH och fick extra vätskedropp och då blev det lite bättre men inte helt ok. Det känns som man stänger ute hela sommaren i och med att både markis och persienner åker ner och man mörklägger hela lägenheten...men vad har jag för val?

I måndags blev det lite bättre, då var det inte riktigt lika varmt och jag kunde, tillsammans med mamma, åka runt och göra lite ärenden.

Igår fick jag en vacker rosbuske av Alexandra. En rosa ros som heter Leornado da vinci. Den doftar inte så starkt men blommorna är ljuvliga. Idag fick jag hjälp av Anna och Tilda att handla jord och krukor på Blomsterlandet. Det blev riktigt fint på balkongen :)
Rosorna till höger, mina pelargon-sticklingar därefter och sedan
Zonalpelargoner i de två andra. 

Härom veckan var jag på dollarstore i Söderköping och hittade solcellsbelysning i form av små bollar man kunde ha utomhus. Det blir jättefint sken och med alla olika ljuskällor jag har blir det riktigt mysigt därute.

Igår hade jag besök av min läkare här hemma. Vi pratade om de ändringar som gjorts vad gäller droppet och medicineringen och hur det har påverkat mig och även om jag blir ordentligt smärtlindrad. Allt är ok med undantag för hungern men vi ska ge det några dagar till innan vi gör några andra ändringar.
Det hon även tog upp med mig var att utifrån hur jag ser ut och hur jag reagerat så tror hon inte att när det väl börjar gå mot sitt slut så kommer det att gå fort. Det är inte så stor risk att jag blir liggandes så länge. Jag måste erkänna att det kändes skönt att höra. Självklart kan hon inte lova att det blir så eftersom jag är en egen individ men utifrån hennes erfarenhet samt mina reaktioner under de veckor som varit, är hennes slutsats denna. Jag väger ju minimalt så det finns inget att ta på och när jag dippar så går det fort. Jag känner ändå att jag fått ett extra år som jag också har tagit tillvara på. Jag har funnits till för Leo och mina dörrar har varit öppna för mina vänner att komma när dom har velat. Frysen har alltid haft fika eller mat att bjuda på så jag hoppas dom som varit hos mig har känt sig välkomna. Jag har i alla fall uppskattat era besök och ert engagemang <3 och hoppas ni fortsätter att komma så länge jag orkar och kan.

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på någon serie eller bara vara.
Stor kram18 kommentarer:

 1. Man känner sig alltid välkommen hos dig,, å mig blir du inte av med , med fika å filmmys 😜❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen Lena!
   Snart tar vi en filmdag/eftermiddag.
   Stor kram

   Radera
 2. Vill skicka några varma kramar bara! 💛

  SvaraRadera
 3. Vi känner inte varandra, men jag blir oerhört berörd av dina inlägg. Jag beundrar din positiva inställning till livet och din kämpaglöd. Styrkekramar till dig💞

  SvaraRadera
 4. All kärlek till dig fina Nina! Vilken tur att du är omringad av många fina vänner! Kram kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pernilla!
   Ja, det är dom som ger mig styrka och energi.
   Utan min familj och mina vänner hade jag inte levt idag
   Varm kram

   Radera
 5. Blir rörd och känner så mycket för dig o din familj ❤️ Att läkaren ger dig ord och något hålla i visar på kompetens även om inget går att lova. Att känna hunger som du gör måste vara fruktansvärt och hoppas det stabiliseras annars måste de ju ändra igen . Stor kram och hoppas vädret får vara dig till godo . Tänkte när värmen var just på dig . Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Åsa!
   Värmen är fruktansvärd men jag tar det lugnt och håller mig inne.
   Idag är hungern bättre, jag har fått tillbaka mitt gamla dropp för vi kom fram till att det antagligen inte var anledningen till mitt illamående. Nu är balansen tillbaka och jag känner mig helt ok. Kräks fortfarande men det får jag nog ta...
   Tack för att du kommenterar och för att du läser <3 Stor kram

   Radera
 6. Varma kramar! Känner inte dig men känner väldigt mycket med dig. Du skriver på ett fint och intressant sätt. Hoppas du får må så bra som det bara går!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!
   Tack snälla för att du läser och för din kommentar.
   Stor kram

   Radera
 7. Du skriver så klokt och de berör, fina du! Kramar i massor och styrka till dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Karre!
   Tack snälla!
   Hoppas du fortsätter att följa mig på min resa...
   Stor kram tillbaka

   Radera
 8. Oj vad du berör mig... fortsätt att skriva, det är inte alla förunnat.... har läst din blogg länge och fortsätter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!
   Tack! Jag ska försöka så länge jag orkar :)
   Stor kram

   Radera
 9. Du är beundransvärd och helt fantastisk. Fina bilder och fina tankar. Vilken styrka!
  Tankar från anonym i Linköping

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym från Linköping!
   Tack så mycket! Det värmer att läsa!
   Ha det så gott och var rädd om dig!

   Radera