lördag 4 juli 2015

Fasen vad trött jag är......

Jag hade hoppats på att det hade vänt.....Läkaren ändrade om mina dropp och vi ändrade även medicineringen. Jag fick tillbaka min energi och jag trodde på riktigt att det bara var en svacka jag hade när det gällde orken och min trötthet. Dessvärre tror jag inte det.
Igår var jag i Abborreberg med Emma och Anna, satt i skuggan på en bänk under ett träd, blickade ut över Bråviken och det fläktade gott. Vi ställde bilen på parkeringen och promenerade ner till grönområdet som ligger bortom fiket. Efter Abborreberg blev det en snabbvisit på Mirum innan jag blev hemskjutsad. Det räckte för att jag skulle bli helt slut.
Vaknade vid 03 i natt med kraftigt illamående och smärta, ringde LAH som kom lagom i tid för att se mig tömma hela magen på en brungul sörja som är vidrig. Jag fick smärtlindring och även läkemedel för illamående. Sedan kunde jag inte somna om..... Låg vaken till 06-07 i morse då jag av ren utmattning somnade och vaknade vid 11.
Dagen idag har varit lugn med ett mysigt besök av Sara från Göteborg.

Jag som vill till IKEA, det kan jag ju drömma om. Det finns verkligen ingen kraft till det...om inte.... vi får se.

Sture ligger mestadels på balkongen. Under bordet med kroppen tryckt mot husväggen. Det är antagligen svalt där. Han har gått in i en tonårsfas där han försöker sätta mig på plats. Gör inte jag som han vill biter han mig i benen och blir han riktigt förbannad flyger han på mig. Det är riktigt obehagligt men jag är inte rädd för honom utan försöker möta honom. När jag fostrar får han sig en dusch av vattensprutan och det brukar göra susen men det är ju inte alltid jag har den till hands. Vid andra tillfällen knuffar jag bara bort honom och försöker att inte hamna i en kamp. Jag förstår att han har en massa energi som han har svårt att göra av med. Jag är inte världens piggaste och orkar inte leka lika mycket med honom som förut. Finns det någon som har ett bra tips så skriv gärna en kommentar :)

Värmen tar mycket kraft. Till skillnad från förra året har jag både markis och persienner som är hela och fullt funktionsdugliga. Jag har till och med två fläktar som går dygnet runt. Det är varmt men det är inte olidligt. För er andra är det ju härligt att sommaren äntligen har kommit.
I morgon ska Leo checka in på Stadium Sportscamp. Hoppas han får en fantastisk tennisvecka tillsammans med sin kompis Simon och att dom får kul. Visserligen skulle det bli lite ostadigare väder i veckan men smhi har haft fel förr. Jag håller alla tummar och tår att det blir bra :D

Stor kram till er alla och var rädda om er <3

3 kommentarer:

 1. Hej Nina,
  Hoppas på att du orkar åka till Ikea när det blir lite svalare. Det är klart att du blir trött av att promenera i den här värmen. Det är fullt förståeligt tycker jag. Vilken fin människa Dr Goran verkar vara. Att ta sig tid att titta på din journal samt även ringa upp dig. Enastående tycker jag. Det skulle finnas fler av den sorten i sjukvården. Det är så viktigt att bry sig om andra och det betyder så mycket när man är sjuk att det finns någon med ett stort hjärta och som kan sätta sig in i hur en medmänniska kan ha det.
  Jag hoppas att du får ett dropp nu som innehåller mer kalorier så du åtminstone inte behöver tappa mer vikt nu i alla fall.
  Mitt tips när det gäller Sture är först och främst, är han kastrerad? Om inte så kastrera honom. Det är en hankatt och de kan bli lite macho av sig. Dessutom kan de börja kissa runt. Alla hanar gör förstås inte det men det är vanligt att de gör de. Jag har själv bara honor men Saga som jag fick som 3-åring var till att börja med väldigt ilsken. Mycket var spel från hennes sida för att hon var rädd. I alla fall kan jag ge dig ett tips på hur man sätter en katt på plats. Peka på Sture med fingret och vik inte med blicken och säg ett skarpt nej. Du får inte dra tillbaka fingret utan få honom att backa istället. Går han emot dig så får du inte dra undan fingret. Han kommer att backa och ge sig. Det gäller att visa honom att han mött sin överman. Då vet han att det är du som bestämmer vart skåpet ska stå. Detta sätt att tillrättavisa en katt har funkat på alla mina katter jag har haft och det är 9 stycken. Jag har alltid haft 3 åt gången men har numera bara två. Jag har alltid fått mina katter att lyda mig på det sättet men det gäller att vara bestämd och inte visa sig rädd. Han utnyttjar det direkt och han är ju fortfarande ung och formbar. Saga var ett monster men världens goaste nu även om hon är en surpuppa ibland men hon skulle aldrig göra mig något idag för hon vet att jag är den som bestämmer här.
  Hoppas att du får nytta av mitt tips och jag hoppas att du kommer att få ork att åka till Ikea också.
  Varma kramar

  SvaraRadera
 2. Hej igen,
  Glömde säga klipp klorna på Sture så blir det också lättare att hantera honom. Då gör det inget om han slår med tassen mot pekfingret (kallar fingret pistolen). Innekatter sliter ju inte klorna på samma sätt som en utekatt. Jag klipper mina katters klor regelbundet.

  SvaraRadera