tisdag 3 juni 2014

Lite av varje :D

Idag vill jag lyfta två konstnärer
Marie Malm som målar på duk och skapar i keramik samt Maria Franzén som virkar och stickar lite allt möjligt.

Mari Malms  fina tavla och kvinnomärket i keramik


Maria Franzéns fina korgar hon virkat
Båda går att hitta på facebook och hittar ni dom inte så maila mig så vidarebefordrar jag om ni har några önskemål.
Mari Malm bor i Motala och Maria Franzén bor i Växsjö.

Idag har jag fått behandling och även träffat min ansvariga onkolog. Jag ska göra tre behandlingar till sedan ska vi göra uppehåll på ett par månader så kroppen får vila från cellgifterna. Det är med skräck i kroppen jag tar emot den här vilan. Tänk om det är en riktigt elak jävel som sitter där inne och som växer ruskigt fort, vad kommer hända då? Eller jag ska kanske hoppas att den elaka jäveln har stannat i växten vilket gör att jag kan vila från cellgifterna ett tag till. Är glaset halvfullt eller halvtomt, det handlar om förhållningssätt..som alltid!!!

Jag har köpt en liten söt radio till köket, (dom hade extrapris på Clas Olson och jag slog till :D) nu har jag trevligt sällskap i köket.


I måndags fick jag taktil massage på Hud och Hälsocenter på Skolgatan, jag somnade som en stock. Det var så otroligt skönt och avkopplande. Detta tillsammans med healingen måste jag fortsätta med.
Jag ska också försöka med medicinsk Yoga. Har fått ett program där jag ska stärka hjärnans båda hjärnhalvor, detta för att hjälpa vänstersidan som börjar bli sämre för varje dag som går.

Ha en skön vecka!
Kram

6 kommentarer:

 1. Hej Nina!
  Det är härligt med konst! Håller själv på med keramik och gör även små skulpturer i cernitlera. Förstår att du blir stressad av att inte veta vad som händer när denna behandlingsomgång är över.
  Om det kan vara någon tröst för dig så kan jag berätta för dig om en arbetskamrat jag hade. Hon har gått i pension nu. Hon fick äggstockscancer och man tog bort allt på henne. När hon skulle friskförklaras efter 5 år hade den spridit sig till en inoperabel bukhinnecancer. Det är nu 8 år sedan hon fick sin spridning och hon mår förhållandevis bra. Hon var uppe för några dagar sedan på jobbet, hur pigg som helst. Hon får cellgifter och Avastin med jämna mellanrum och det har hållit hennes tumörer i schack. För dom finns naturligtvis kvar. Jag håller tummarna för att det ska gå lika bra för dig tills dom hittar ett läkemedel som botar eller håller de elaka cellerna i schack.
  Söt liten radio du har köpt.
  Hoppas att du får en jättetrevlig nationaldag med god mat och dryck och goda vänners sällskap. Hoppas att det funkar nu, gick inte att kommentera ditt föregående inlägg.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Dominique, det du berättar om din arbetskamrat glädjer mig. Jag hoppas verkligen att tumörerna hamnar i någon sorts vila så jag kan få må bra och leva mitt liv. Nationaldagen firades med sonen och vi hade en väldigt lugn och soft dag. Tack för att du lämnar små kommentarer och skriver några rader. Det uppskattas varmt.
   Stor kram

   Radera
 2. Vad jag ville säga i ditt förra inlägg var att du ser otroligt fräsch och pigg ut på fotot. Du är verkligen fotogenisk både med hår och utan hår. Tycker att du passar i bägge varianterna.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Över lag tycker jag att det är skönt att du mår mycket bättre nu än för ett tag sen när du behövdes läggas in hela tiden. Jag hoppas iaf att du har många såna dagar då saker och ting flyter på och du får må nästan som vanligt, innan allt detta.. ! :) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna, det hoppas jag också.
   Stor kram tillbaka

   Radera