söndag 27 maj 2012

Mors dag och perukhämtning

Stort grattis till mig själv och alla andra fantastiska mammor.
Jag vill också skicka ett grattis till alla som önskar bli mammor men inte får/kan ha den möjligheten, den här dagen borde vara er också. Ni gör oftast en god sak för något barn någonstans i världen och det tycker jag ska lyftas.

Solen är här, värmen har kommit och Sverige vann Eurovision.
Tjoho och grattis eller är det en kostnadsfråga som kommer smaka mer än det ger....

Piffat balkongen med blommor och det är en ren njutning att sitta där och dricka en kopp te i skuggan av markisen. Det kan behövas ett ställe där man kan koppla av, den här veckan har varit galen!

Att jobba halvtid funkar väldigt bra eftersom jag har fått stöd och teckning av en kollega den andra halvtiden. Vi har delat upp ansvaret och olika uppgifter och det är super. Jag slipper stressa upp mig och tänka på det jag inte hinner med och kollegan kan ta de saker som behöver kontinuerlig teckning.Jag vet ju inte hur det ser ut efter nästa vecka...
Min andra halvtid har jag spenderat på sjukhuset eller vårdcentralen genom undersökning, information, provtagning, isättning av PICC-line, omläggning av PICC-line eller också i telefonen med bokning av tid, frågor, eller frågor från vården. Det är inte ofta man blir uppringd av vårdcentralen 5 gånger på en dag i olika frågor. Det skulle inte vara hållbart att arbeta heltid även om jag skulle orka och vilja.

Jag har också shoppat den här veckan.
Marika på MQ - stort tack till dig för ditt engagemang och uthållighet.
Även Jennifer på VeroModa i Mirum Gallerian (gamla Hagby) gjorde ett fantastiskt jobb som jag vill tacka lite extra för.
Det betyder mycket för mig när man kommer till butiken och får sådan service. Bra tjejer som fixade fina grejer :o)

Jag vet inte varför men det känns som jag går omkring med konstant träningsvärk, inte så att det gör ont men jag är stel som en pinne. Alla leder är segare än de någonsin har varit och det känns som jag skulle behöva smörjas. Det knakar och stretar, kroppen gnäller och jag blir mer och mer frustrerad.
Med tanke på att behandlingen börjar nästa vecka och att man kan få ont i leder, ömma i kroppen, stickningar i fingertopparna och i fötterna och domningar så är ju inte det här något gott tecken....

Jag rusade ner till Peggys i fredags efter jobbet för att jag skulle hämta min peruk. Då hade ansvarig redan gått för dagen och jag kände hur det skakade lite på underläppen.
Varför hade hon inte ringt och sagt något så jag hade sluppit komma eller kunnat ordna så jag kunde komma ifrån tidigare?
Jag hinner ju fasen inte hämta den den här veckan som kommer och jag vill gärna ha den på plats till fredag då allt hår ska rakas av. Det tog ett tag innan kollegan fick tag på den ansvariga i telefonen och då uppfattade jag att hon hade ingen koll allas. Hon lät mycket förvånad i telefonen när hon hörde att det var jag...."har hon totalt glömt bort mig" vet jag att jag kände....Hon föreslog tider i veckan som jag inte alls kunde. Det var på gränsen att jag bad om att få mitt "recept" och skita i hela grejen.
Personen i fråga är säkert med om det här med att prova ut peruk till flertalet varje vecka men för mig är det första gången och jag hoppas verkligen att det blir sista gången, utifrån det här perspektivet, i hela mitt liv. Det kändes skitjobbigt!
Efter många om och men så föreslogs det att jag skulle komma som idag. Jag ska ringa när jag åker från Motala, ska fira morsdag där idag, så möts vi på Peggys och löser problemet.

Här ser jag återigen hur viktigt det är med kommunikation och hur lätt det är att det bli misstag. Alla människor gör misstag och fel och det har man rätt att rätta till och göra om.
Jag ser fram emot kvällen och det ska bli spännande att se peruken.

Ha en skön söndag!

3 kommentarer:

 1. Tack för tanken ang morsdag :-) Det värmer, ingen annan har uttryckt det så förut :-) Jag blev glad i hela kroppen!

  Stort LYCKA TILL i morgon Nina. Jag hoppas verkligen att det går så smidigt som det bara kan gå och att du slipper alla dumma, dumma, dumma biverkningar. Se nu till att ge dom där förbannade sjuka cellerna en riktig omgång. Rond 1 börjar nu, så visa vart skåpet ska stå! HEJA!

  KRAFT, STYRKA, ENERGI och KÄRLEK till dig!

  Kecke hälsar!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Carolina!
   Du fanns i mina tankar när jag skrev det jag skrev :o)
   Kram

   Radera
 2. Tack för tanken på morsdag...den värmde <3..
  Puss Majsan

  SvaraRadera