onsdag 4 maj 2011

Fyra bröllop och mycket kärlek


Sitter och tittar på fyrans nya serie "Fyra bröllop".
Fyra brudar ska gå på varandras bröllop och poängbedöma klänningen, festen, middagen och helhetsupplevelse. Den som får högsta betyg får ett pris i form av en bröllopsresa till Karibien.

Förra veckan var det ett "vanligt" bröllop, ett rockinspirerat bröllop, ett hollywoodinspirerat bröllop och ett barock bröllop. Det som vann var det "vanliga" bröllopet.
Den här veckan har det varit schlagerinspirerat bröllop, ett afrikanskt bröllop, medeltidsbröllop och i morgon ska det bli ett skärgårdsbröllop.

Det man kan se är att det är någon som är mer positiv till sin personlighet än de andra och likadant med att det är någon som är mer negativ till sin personlighet än de andra. Programmet tycker jag är urkul och det är spännande att se hur man planerar och tänker om sin stora dag.

Jag tycker det är fantastiskt kul att gå på bröllop
Få dela den lycka och kärlek tillsammans med brudparet är glädje.
Sedan är det trevligt att träffa goda vänner i vackra kläder, äta god mat och dansa tassarna av sig.

Några seder och bruk som jag httat på nätet
Gårdagens brud hade mycket att tänka på och man undrar om det egentligen fanns tid till att njuta på bröllopsdagen.
Förutom vädret som ingen kunde påverka var det inte bra om bruden arbetade på bröllopsdagen, det betydde mycket arbete i det framtida äktenskapet. Meningarna om att sy sin egen brudklänning går isär, vissa hävdade att bruden skulle gråta lika många tårar som stygn som hon sydde i sin klänning.
En annan teori var att tårarna inte nödvändigtvis behövde vara sorgetårar utan lika gärna var lyckotårar.
För åtsittande kläder betydde oönskade barnsängar och drog bruden klänningen över huvudet drog hon också olycka över hemmet.
Att brud och brudgum inte ska ses förrän på kyrkbacken är skrock som lever kvar i våra dagar. Det bästa var om bruden fick syn på brudgummen först, då det skulle bringa lycka i äktenskapet.
Hur rationella och moderna vi än är idag, finns det tillfällen när vi inte kan låta bli att lyssna på gammal skrock!
http://www.brollopsnytt.nu/seder.htm 
(2011-05-04 kl.20.30)

Nu blev det mycket bröllops snack men det är dels på grund av det engelska bröllopet som var förra veckan, fyrans tv-program och även sommarbröllopet med Jenny och Rikard =0)

Härliga sommar!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar