söndag 10 maj 2015

All mat förknippas med sociala sammankomster

Ligger vaken och kan inte sova. Surfar runt på instagram och på facebook och ser alla roliga partybilder, matbilder och andra härliga minnen människor där ute skapar sig i sin vardag. Ja, lite avundssjuk blir jag. Inte så mycket på själva personerna utan mer på deras frihet och möjlighet att göra vad dom vill med sin fritid. Om jag bortser från de 2-3 månaderna som jag kunde äta förra året så har jag snart varit utan ordentlig mat i två år. TVÅ år, det känns som en evighet. Jag vet att det finns dom som har det värre men för mig är det sjukt lång tid.

Jag som alltid älskat mat, bullar kakor, tårta, efterrätter, godis ja egentligen det mesta i matväg som man stoppar i mun. Att banta har aldrig varit aktuellt i mitt liv men jag har haft perioder där jag plockat bort onyttigheter. Att äta eller fika är så mycket kopplat till det sociala så jag känner att jag hamnar utanför vare sig jag vill de eller ej. Jag blir hembjuden till mina vänner på olika tillställningar men det känns inget givande för att jag inte kan vara med på själva matdelen. Då är det annorlunda när jag bjuder hem mina vänner. Då får jag styra upp maten och känna doften från början, smaka av, krydda och servera. Att inte ens kunna dricka gör att livet blir torftigt......

I onsdags var jag på Specsavers och kollade upp min syn. Jag träffade nog en av de bästa och trevligaste optikerna jag träffat under hela min glasögon/linstid. Professionell, pedagogisk, trevlig, tydlig och väldigt väldigt rar. Min syn har förändrats till det bättre vad gäller min närsynthet men lite lite sämre vad gäller läsdelen. Nu var det inte någon markant skillnad men en rekommendation om ett par läsglasögon 1+ på något billigt ställe kunde jag kosta på mig om jag kände att behovet blev stort. Det var inte läge än att ha progressiva glasögon utan jag köpte ett par vanliga utan antireflex och några andra extra attiraljer och tog ett par bågar till istället. Om två veckor får jag hämta mina nya glasögon och då har jag ett par bågar som är lite brunmelerade och ett par som det är lite färg på. Ombyte föröjer!

Idag har jag fått hjälp med att utöka antalet elkontakter i vardagsrummet och i sovrummet. Bye bye alla skarvsladdar som legat kors och tvärs genom rummet och som jag retat mig på varenda gång dammsugaren kommit fram och man vill få det att både bli rent och se snyggt ut. Nu finns det i alla fall det dubbla antalet och jag kommer utnyttja varenda ett av dom. Tack Tove och Janne <3

Nu ska jag se om jag kan få några timmars sömn och hoppas på en solig söndag så Lena och jag kan brumma motorcykel, hon kör och jag sitter bakpå. Det får mig tillbaka till minnet när jag 17 år gammal var tillsammans med en kille som körde roadracing. Vi spenderade många timmar på hans MC under de år vi var ihop :)
Sov gott och ha en skön söndag!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              


2 kommentarer:

 1. Hej Nina,
  Det låter härligt med att åka motorcykel. Det gillar jag också. Var också tillsammans med en kille som hade motorcykel. Tyvärr regnar det idag här i Stockholm i alla fall. Hoppas att du har bättre väder än jag.
  Har skickat ett mejl till dig. Ville inte skriva min fråga till dig här på din blogg så jag valde att mejla den i stället.
  Ha en jättebra dag i alla fall.
  kram

  SvaraRadera
 2. Hej Nina!
  Jag kan hur jag än försöker inte tänka mig att klara mig utan att äta. Fantastiskt att du gör det! Och så bra du beskriver hur det känns för dig. Hoppas att du fick en fin motorcykeltur. Det är bra att kunna hitta små och stora njutningar i livet! Kram, Helena

  SvaraRadera