fredag 20 mars 2015

Äntligen blev det ett slut på eländet

Då var äntligen renoveringen av vardagsrummet färdigt.
Nu är det färdiggrejat med allt. Jag kommer inte rensa några mer förråd, skåp, garderober eller lådor. Inte renovera eller fixa något mer med lägenheten. Nu får det vara slut på alla projekt! Det är dags att fokus läggs på vila, livskvalitet och att vara här och nu.
Fast jag har behövt alla praktiska saker att sätta både händer och hjärna i, det har känts skönt. Då har jag låtit tankarna vara på praktiska detaljer istället för att dippa i hur verkligheten egentligen ser ut. Men nu orkar jag inte mer. Det tog på krafterna något fruktansvärt. Om jag hade vetat hade jag aldrig börjat.....

Det varade enbart i två veckor men att vara utan Leo och även Sture gjorde att mitt liv blev helt innehållslöst. Ingen att prata med, ingen att kela med, ingen som gav mig uppmärksamhet och berättade om dagens bravader. Att till och med sakna tjafs om läxor är att erkänna hur desperat jag till slut kände mig. Nu är ordningen återställd och lugnet börjar sakta infinna sig i kropp och själ.

Idag har jag inte orkat någonting. Jag har haft lite fikabesök av fina vänner och jag har bakat och lagat mat men jag har inte orkat pyssla med inredningen. Under förmiddagen låg jag bara. Det tar tid innan kroppen kommer igång och jag mår rätt illa innan jag tömt magen på magsaft och spätt ut det med vanligt vatten. Det kan inte vara nyttigt att inte äta någonting alls på morgonen eller bara dricka kaffe. Den magsaften som kommer direkt på morgonen är otroligt koncentrerad och man skulle helt klart kunna använda den som frätande syra på något man skulle vilja bli av med. Däremot luktar det ingenting och tack gode gud för det! Det finns så mycket annat skit som doftar som kommer från kroppen....

Det har varit fantastiskt vackra dagar med sol och värme. I onsdags var mina föräldrar här och gjorde bland annat i ordning balkongen så den blev säker för Sture att vistas på. Det har satts upp galler runt om och säkrat upp så han inte vare sig kan ramla eller hoppa ner. Sedan är katter smarta men nu har vi gjort så gott vi kan. Nu är jag ute efter ett par nya stolar att sitta på. Dom gamla är så obekväma och idagsläget funkar det knappt att sitta på en vanlig stol. Jag är så benig och tunn och det finns inget fett eller hull som tar emot. Önskar ett par bekväma positionsstolar som inte tar för stor plats tillsammans med ordentliga dynor till. Sedan kan Sture och jag njuta av värmen och solen, sannolikheten att Leo hänger med mig på balkongen är minimal :D....

Nu har jag fastnat i serien Sons of anarchy. Är på säsong 4 och den blir bara bättre och bättre. Har du missat den så rekomenerar jag den starkt! Säsong 1 och 2 har jag hemma på dvd om det är någon som är nyfiken.

Ha en skön helg och ta vara på livet!
kraam

7 kommentarer:

 1. Tänker ofta på dig! Varm kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Nina,
  Även om det är jobbigt med renoveringar, det är det även för friska, och jag förstår att du är alldeles slut efter det, så måste det vara jättestimulerande när det är klart. Att få nytt och fint hemma betyder ändå ganska mycket. Härligt för dig att få hem Sture och Leo igen. Jag tycker verkligen att du nu ska fokusera helt på dig själv och bara vara och göra det som du tycker om och klarar av.
  Håller med dig att livet blir innehållslöst om man inte kan ha de man älskar runt omkring sig. Min nya katt, som fick namnet Soraya, är verkligen full av liv. Hon är 6 månader nu och världens goaste och busigast. Hon hittar ständigt på nya saker. Hon har hunnit bada 2 gånger redan och det kommer att komma en 3:e gång, det är jag säker på. Mina skor är konstant fyllda med leksaker och hon apporterar som en hund.
  Jag hoppas av hela mitt hjärta att du får må så bra som möjligt framöver. Håller mina tummar för det.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du får njuta av skön påskhelg i din nyrenoverade lägenhet och att solen tittar fram på den kattsäkrade balkongen.

  Varma vårkramar från ett kylslaget Skåne!
  /Åsa

  SvaraRadera
 4. Hej Nina, hopppas påsken varit så bra den kan och att du nu får en chans att njuta av vädret, så härlig vårväder det är! Stor KRAM till dig.

  SvaraRadera
 5. Nina jag tänker så ofta på hur du mår och hoppas av hela mitt hjärta att du har det så gott du kan. Stor varm kram till dig!!!!

  SvaraRadera
 6. Undrar så hur du har det! Tankar från anonym i Linköping

  SvaraRadera
 7. Hoppas att du har det så bra du kan med din familj. Tänker på dig och hoppas verkligen det av hela mitt hjärta.
  Kramar

  SvaraRadera