lördag 29 november 2014

Jag hoppas jag får uppleva några fler advent innan det är slut.

Med risk att enbart skriva om Stures bravader samt ett svacka i min blogg-inspiration har jag avstått från att blogga. Jag har inte haft någon lust att skriva samt att det inte har hänt något speciellt.

Magen krånglar till och från. Nu är jag i relativ god balans vad gäller vätskan och då funkar livet klanderfritt. Min energi och min kraft är väldigt begränsad. Det gör att jag behöver planera mina dagar och även hur jag ska förhålla mig till de aktiviteter jag vill göra. Jag behöver vila mig rätt mycket och rätt ofta.... Det hela blir inte bättre av att jag har svårt att sova på nätterna. Jag ligger vaken fram till kl. 02-03 på nätterna även om jag går och lägger mig skapligt på kvällarna då jag är riktigt trött. När jag sedan äntligen somnar har jag svårt att hamna i djupsömn då jag vaknar ofta. Om det är av oro eller bara vana kan jag inte svara på. Det hela blir en ond cirkel och nu vet jag inte hur jag ska komma ur den....Ni är några stycken som hört av sig till mig och undrat hur jag har det, TACK snälla för att ni bryr er! Det värmer gott i hjärtat.

Från Downtown Abbey till Homeland. Jag kan bara lovorda Downtown, det är en helt underbar serie som jag från hjärtat verkligen har tyckt om att titta på. När jag kollat ikapp på dvd till säsong fem som går på tv nu så har jag saknat något annat att titta på och har då hittat Homeland. Även det en riktigt bra serie som jag kan rekommendera varmt. Eftersom swefilmer hade lite ont om program att visa från säsong tre så har jag varit och köpt den på dvd och ska snart börja titta på den.

Jag kommer aldrig kunna äta igen, det är ingen ide att jag försöker ens en gång. På grund av att dom öppnat mig så många gånger så har jag en hel del sammanväxningar på tarmen som gör det svårt för tarmen att röra sig obehindrat samt att det är trångt i tarmen. Om jag äter börjar tarmen krampa och det blir totalstopp. Smärtor från helvetet och det är inte värt det! Rent fysiskt är det egentligen lugnt, man kan leva på näringsdropp länge men psykiskt...det är en pärs! Försök att sätt dig in i att inte kunna äta. Tänk dig alla sociala sammanhang man lever och verkar i där mat är inkluderat...eller försök att hitta sociala sammanhang där man INTE äter eller fikar? Det gör mig inte så mycket att laga mat, det tycker jag är rätt roligt och jag gillar att leta recept och pröva nya grejer och bjuda mina nära och kära på. Det är bara trist att jag inte själv får njuta....

I morgon är det första advent, förra året var jag så dålig att jag inte trodde jag skulle uppleva någon mer advent i mitt liv men se vad livet kan vända. Här hemma har jag pyntat och gjort fint i fönstren. Hoppas det bli några fler advent innan jag lämnar in och tackar för mig....
För första gången i hela mitt liv ska jag vara hemma i min lägenhet på julafton. Mina familj kommer hem till mig :) Det tycker jag ska bli både kul och mysigt.
Jag är inte riktigt färdig med alla julklappar men nästan. Sakta men säkert betar jag av listan. Mamma kommer på onsdag och då räknar jag iskallt med att göra mina sista inköp och bli klar.

Ha en skön helg och njut av pepparkakorna och eventuellt lussebullarna till första advent

20 kommentarer:

 1. Hej kära Nina! Medan jag läste dina tankar och funderingar, blev jag så spänd och rörd. Jag vill bara säga att du är en förebild för många som många gånger oroar sig för ingenting. Jag vet inte vad du skulle tycka om jag skulle vilja översätta dina texter till turkiska? Massor med kramar/Elisabet Gençel (isik)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elisabet!
   Tack för att du läser mina inlägg.
   Om du tror att det finns intresse så får du gärna översätta mina inlägg.
   Om fler får ta del av det jag skriver och tänker så är det bara bra. Jag kanske kan lindra någons rädsla eller bara ge förståelse, vad vet jag :)
   Stor varm kram till dig

   Radera
 2. Hej Nina,
  Jag tänker ofta på dig och går in för att läsa dina inlägg.
  Jag är själv bara i början av min resa och väntar på besked om operation och behandling.
  Med vänlig hälsning
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var rädd om dig och ta en dag i taget. Försök att inte stressa upp dig och tänk positivt i ALLA lägen. Låt dig inte köras över utan fråga om det är något du inte förstår oh sätt dig själv i FRÄMSTA rum!
   Varm kram och stort lycka till

   Radera
 3. Hej Nina!
  Vad tråkigt att höra att du inte kommer att kunna äta igen men jag förstår dig också. Jag har ju själv haft tarmvred jättemånga gånger och vet hur olidligt smärtsamt det är och att man inte vill utsätta sig för det frivilligt precis. Jag har hellre som nu mycket diarreer istället. Får tarmvred av vissa mediciner såsom morfin, Dimor och andra tarmperistaltikstillande medel. Undviker dessa. Usch så tråkigt att det har blivit så här för dig vad det gäller maten. Hoppas att du åtminstone kan dricka lite.
  Tycker att det är så tråkigt att du ska behöva utsättas för det här. Jag lider verkligen med dig, hoppas verkligen att du ska få ha det bra framöver.
  Jag är så glad att du skaffade katten i alla fall. Djur är så härliga och ett mycket gott sällskap när man är ledsen och behöver någon som älskar en villkorslöst. Fick ta bort min gamla 18-års katt den 12 november. Har en katt kvar och hon ska få en ny kompis den 13 december. En liten Lisa tror jag. Ska hämta henne och då är hon 12 veckor. Ska bli kul även om jag saknar den gamle. Men livet tar ju slut för gamla katter också.
  Jag hoppas och tror att du kommer att få uppleva fler advent framöver. Du har en sådan enorm vilja och styrka som jag beundrar.
  Ha en jättebra jul nu med dina kära och nära.
  Många kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Dominique för att du alltid lämnar kommentarer och ger både positiv energi och bra tips. Jag är glad och tacksam över att du hittat min blogg!
   Varm kram

   Radera
 4. Hej Nina!
  Förstår så väl att du inte orkar blogga i alla lägen. Men fint att du gör det när du vill. Du skriver så mycket och innehållsrikt och alltid läsvärt! Men käraste så jobbigt du har det med att aldrig kunna äta mer. (Svårt att förstå för den som kan äta.) Jag tänker så ofta på dig och hur du kämpar på.
  Ja fantastiskt hur livet kan vända som du skriver. Att man kan få extra tid.
  Härligt att du orkar och hunnit pynta och fixa julklappar. Önskar dig en riktigt fin adventstid och att du får må bra och njuta av mycket mys.
  Stora kramar! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena!
   Var rädd om dig och en God fortsättning till dig och din familj

   Radera
 5. Ønsker deg og dine en fin førjulstid og en god jul, med de beste ønsker for det nye året - og mange, mange flere advenstider <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hilde!
   Vad glad jag blir när jag ser att du följer mina inlägg!
   Önskar dig en god fortsättning på det nya året med en stor kram

   Radera
 6. Nina, det är både med glädje och sorg jag läser dina inlägg. Glädjen över att du får dela dina dagar med Sture, vilken glädjespridare! Men även sorg över din förlust, denna jävla skitsjukdom! Vill önska dig en god jul, och även om du inte kan äta av julmaten, så hoppas jag att du kan njuta av stämningen. Stor Kram från mig!

  Tove

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tove!
   Jag önskar dig en God fortsättning och varm kram

   Radera
 7. Som vanligt blir jag oerhört berörd när jag läser ditt inlägg. Att andlig kunna äta mer måste vara hemskt. Alltså - här var jag på väg att skriva den dummaste idén runt detta, men jag avhåller mig för att inte verka helknäpp ;) Men betr sömnen, får du inga sömntabletter av dina läkare? Att sova för lite är inte bra för nån....fråga en som vet.
  Hoppas du får en underbar jul med din familj. KRAMAR, mjuka och lurviga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen..jo jag har fått sömntabletter men jag använder dom väldigt sparsamt.... :)

   Radera
 8. Hej Nina, vi tänker på dig!! Kram Anna C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna!
   God fortsättning till dig och familjen
   Varm kram

   Radera
 9. Hej Nina!
  Hoppas att du mår hyggligt i alla fall. Ville bara önska dig en riktigt God Jul med de dina hemma hos dig. Håller tummarna för det i alla fall.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Dominique!
   Önskar dig en God fortsättning och en stor kram

   Radera
 10. Hoppas du är åtminstone semi ok och har en underbar jul med din son, familj och vänner. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack...det blev inte riktigt som jag önskat men familjen fanns hos mig och det var gott. Önskar dig en god fortsättning!

   Radera