fredag 26 augusti 2011

bullar i ugnen - hett som attan!

Då har jag gjort min första surdegserfarenhet :o)
Supergott!
Och så har jag 10 små kluttar i frysen tills nästa gång jag får ett nytt infall att baka.
Det kändes som jag knådade och knådade och knådade.....och sedan var det lite jäsning och så lite knådande och knådande och knådande.......vem behöver bodypump när man kan baka surdegsbröd?
Tar fasen i med hela kroppen!!!!
Hade min lilla surdegsklutt och så la jag till lite jäst, vatten, rågsikt, dinkelmjöl, salt och honung. Efter intensivt knådande fick det jäsa i en timme. Sedan lite mer knådande och så upp med degen på ett bakbord med massor av mjöl på. 20 små bullar som jag plattade till och så fick dom jäsa en 20 min till. Sedan skjuts in i ugnen (275 grader, varmt som tusan) och..... tata, små platta kakor som smakar som ciabatta. Bästa frukostbrödet!





Kräftskiva i morgon :o)
Inhandlat svenska kräftor och lite ost.....
Har blivit sådan sucker på cheese.
Primadonna, mechenge, parmesan...finns ingen ände på onyttigheterna. Frågan är om det skulle i sluttampen löna sig för mig att äta godis? Jag tar ju in allt annat onyttigt istället. Visserligen inte lika mycket socker men det finns ju annat som sätter sig.




2 kommentarer:

  1. Hallå där försök inte smita undan passet imorgon;) jag har ju tänkt köra skiten ur dig he he ho ho ha ha!!!!Puss linda

    SvaraRadera
  2. Ingen fara Linda!
    Jag lovar att jag kommer :o)

    SvaraRadera